Поръчай по телефона - 0884 50 50 11

До морето от Пол Гоген

66.90лв.172.90лв.

 • Канава (платно), опъната на дървена подрамка с дебелина 30мм
 • Канава (платно) от 100% памук, опъната на дървена подрамка с дебелина 30мм
 • 103x76
 • 127x95
 • 74x55
 • 90x67
Clear
 • Допълнителни опции към продукта

  • 0 лв.
  • 30 лв.
  • 60 лв.

Описание

Йожен Анри Пол Гоген (на френски: Eugène Henri Paul Gauguin) е френски живописец, скулптор и график постимпресионист. Пол Гоген е роден на 7 юни 1848 г. в Париж в семейството на либералния журналист Кловис Гоген. Майка му, Ален Мари Шезал, е дъщеря на Флора Тристан, известна френска писателка, социалистка и анархистка. Когато Гоген става на 3 години, баща му загубва работното си място и решава заедно с майка му и цялото семейство да се преместят в Перу при техен заможен и влиятелен роднина. Навършил 17 години, Пол работи вече като моряк на кораба Luzitano от френската търговска флотилия. При завръщането си след две години Пол разбира в Сен-Клод при Париж за смъртта на майка си. Останал без родители, 20-годишният Пол решава да се прехвърли във военния флот, като постъпва като моряк на кораба Jérome Napoléon. Гоген започва да рисува и да събира голям брой, безценни от днешна гледна точка, произведения на изкуството от Писаро, Пол Сезан, Едгар Дега, Пиер-Огюст Реноар и други. След няколко сърдечни удара Гоген започва да споменава самоубийството като възможен изход, усамотява се и не контактува с туземците и в продължение на месец рисува вероятно най-значителната си картина: „Откъде идваме? Кои сме? Къде отиваме?“. Картината символизира житейски път, чийто край не преминава в хармонична завършеност, а напротив действа върху зрителя също толкова объркващо и безнадеждно като края на художника.

ИЗБОР НА МАТЕРИАЛ И РЪЧЕН РЕЛЕФ

Канава(платно), опъната на подрамка с дебелина 30мм Канава(платно) от 100% памук, опъната на подрамка с дебелина 30мм Добавете ръчен релеф към Вашата картина
Канавата е плътен, изтъкан от нишки гъвкав материал с текстурирана повърхност. Състав – поликотън.Канавата се опъва върху дървени подрамки с дебелина 3см. Монтирането на стената става посредством закачалки тип „крокодилче“, които са включени в комплекта. Канавата е плътен, изтъкан от нишки гъвкав материал с текстурирана повърхност. Състав – 100% памук.Канавата се опъва върху дървени подрамки с дебелина 3см. Монтирането на стената става посредством закачалки тип „крокодилче“, които са включени в комплекта. Като финален щрих към Вашата картина нашият артист-художник може да създаде неповторимо ръчно рисувано творение само за Вас. Използваме прозрачна художническа боя за релеф и блясък, която подсилва въздействието без да нарушава автентичността на картината!

Разликата между двата варианта канава е в състава на материала. Канавата е платно, покрито със специален импрегнант, за да бъдат цветовете наситени и дълготрайни, използвано от художниците за рисуване на картини . Поради структурата на материала изображенията изглеждат живи и обемни. Придава 3D ефект. На всяка картина с ръчен релеф се отделя индивидуално внимание! Картината придобива по-живо излъчване и се приближава максималко близо като визия и усещане до оригинала!

Additional information

Материал

,

Размер (см)

, , ,