Пъзел Clementoni Museum от 1000 части – Ваза с цветя, Ян Франс ван Даел

Поръчай по телефона - 0884 50 50 11

Пъзел Clementoni Museum от 1000 части – Ваза с цветя, Ян Франс ван Даел

19.99лв.

СЕП: TYPZ0005252 Категории: ,

Описание

Ян Франс ван Даел (Jan Frans van Dael)

Заедно с Пиер-Жозеф Редюте и братята Спендонк, Ян Франс ван Даел се нарежда сред най-ярките представители на живописта през втората половина на XVIII и началото на XIX в. Всички споменати художници са родени в т. нар. “ниски, равнинни” графства и имат блестящи кариери в Париж. Ван Даел е роден в Антверпен през 1764 г. и е син на дърводелец. 

От 1776 г. учи архитектура в Антверпенската академия, но предпочита да рисува, което и прави тайно нощем, за да избегне неодобрението на баща си. През 1786 г. той тръгва за Париж и е нает да декорира замъците на Сент Клод, Белвю и Шантили. Стилът му се влияе от този на живописеца Жерар ван Спендонк, с когото най-вероятно са учили заедно. Нежните картини на Ван Даел му печелят много покровители, които го закрилят от бурната политика през епохата. 

През дългата си кариера художникът работи за императрица Жозефин от Малмезон, за императрица Мари-Луиз, за Луи XVIII и Шарл Х. Той излага картини в Парижкия салон през 1793-1833, в Лувъра, а след това се мести в Сорбоната през 1806 г. Ван Даел е член на академиите в Антверпен и Амстердам, има експозиции в Антверпен, Гент, Брюксел и Хага. Неговите изумително изящни натюрморти с цветя са създадени с поразителна ботаническа точност (точно като тези на Ван Хулхем, който прекарва времето си предимно в своята градина сред “цветните си модели”). 

Ян ван Даел оставя в наследство поразителни пейзажи, религиозни и алегорични картини, както и редица литографии. От време на време рисува и портрети, най-често на колеги-художници. Фламандският художник напуска този свят в Париж през 1840 г.

Творчеството му е представено в експозиция в Шато де Малмезон, Шато де Фонтенбло, в музея Boymans-van-Beuningen в Ротердам, в Музея на изкуствата в Лил и Музея Koninklijk в Антверпен.

Additional information

puzzlebrand

puzzleprednaznachenie

puzzlematerial

puzzle-tipove-puzzle

puzzle-tip-kartinka

,

puzzle-broi-chasti