Поръчай по телефона - 0884 50 50 11

Пъзел Eurographics от 1000 части – Целувката, Франческо Айец

26.99лв.

 „Целувката“ от Франческо Айец е често описвана като висш символ на италианския романтизъм.  Картината представя средновековна двойка влюбени, вплетени в страстна целувка.

Описание

 „Целувката“ от Франческо Айец е често описвана като висш символ на италианския романтизъм.  Картината представя средновековна двойка влюбени, вплетени в страстна целувка. Това е едно от най-силните и ярки пресъздавания на толкова интимен акт в историята на западното изкуство.
Всяка частица от този пъзел е висококачествена и направена от рециклиран картон и растително базирани мастила. С него вие ще откриете нови знания и наслада от постигнатия резултат.

Пъзелът е част от серията „Fine Art Collection“ на Eurographics.

Франческо Айец (Francesco Hayez) 
Исторически сцени, литературни сюжети, портрети на строги фигури, облечени в тъмни дрехи и аскетичен вид, сцени от театрални постановки, полуоблечени дами, картини от хареми – всичко това, нарисувано с изключителен финес се среща в творчеството на Франческо Айец – италиански художник, чиито картини са белязани от Романтизма в средата на XIX век. Айец е родом от Венеция, където за него се грижи леля му – съпруга на влиятелен и заможен търговец, който притежавал собствени кораби. Поради безспорния талант на момчето, неговите настойници го изпращат да учи в ателието на художника Франческо Маджото. Следва образование в академията за изящни изкуства, а след спечелен конкурс във Венецианската академия, учи една година безплатно в академията в Рим. Мести се да живее в Неапол, където е много добре приет и веднага получава поръчка за няколко големи платна – Одисей в двора на Алкиной. “Целувката” е картината, която оставя диря след художника и е бисер в неговото творчество. Тя не е на митологична тема, не е по литературен сюжет, а модерна, чувствена и внушаваща.

Additional information

puzzlesize

puzzlebrand

puzzleprednaznachenie

puzzlematerial

puzzle-tipove-puzzle

puzzle-tip-kartinka

puzzle-broi-chasti